hits

Eltefritt rustikt brød/نان

Her har dere oppskriften på en super enkel, luftig og god brød som alle kan få til

 

 

 

 

Ingredienser 

1 kilo hvetemel

2 1/2 kopp lunket vann 

1 ts tørr gjær

1 ts salt

 

 

 

Fremgangsmåte

Bland sammen all det tørre i en bolle

Hell over vannet og rør til alt er godt blandet. Deigen skal ikke eltes

 

Deigen skal være ganske løs og klissete

 

 

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i minst 2 timer.

 

 

Dryss et godt lag med hvetemel på kjøkkenbenken og skrap ut deigen.

Form så deigen slik som vist på bildet.

 

 

Sett brødet i kjøleskapet i minst 3 timer. Den kan stå i kjøleskapet over natten

Stek brødet midt i ovnen på 230 grader i 40 til 45 minutter.

 

 

 

 

نان

ئەم جۆرە نانە زۆر بەتامە و هەموو کەسێک دەتوانێ لە ماڵەوە درووستی بکات

 

کەرەستەی پێویست

١ کیلۆ ئارد
دوو کوپ و نیو ئاوی شلەتێن
١ کەوچکی چا خەمیرەی ووشک
١ کەوچکی چا خوێ

 

 

چۆنیەتی درووستکردنی

کەرەستە ووشکەکان تێکەڵی یەکتر بکە و ئاوەکەی تێبکە  تا بە تەواوی تێکەڵ دەبن

پێویست ناکات بیشیلیت. هەویرەکە دەبێ شل و لینج بێت و بە دەستەوە بنوسێت

هەویرەکە بکە قاپێکەوە و با بۆ ماوەی ٢ کاتژمێر هەڵبێت

پاشان کەمێک ئارد لەسەر سینی یەک یان شوێنێک ڕۆ بکە و هەویرەکە کۆبکەرەوە وەکو لە وێنەکەدا دیارە

پاشان بیخەرە سەلاجەوە بۆ ماوەی لای کەم ٣ کاتژمێر یان تا ڕۆژی دواتر

پاشان لە ناەڕاستی فڕنی بە پلەی ٢٣٠ بۆ ماوەی ٤٠ -٤٥ دەقیقە بیبرژێنە 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

30, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv