hits

Lussekatter/شیرینی بە زەعفەران

Velduftende og luftige lussekatter 

 

 

 

 

 

Ingredienser

1 kg hvetemel

150g smør 

2 1/2 til 3 dl melk

50g gjær

1g safran

1 lettpisket egg

200g sukker

Ca 1 ts kardemomme

1 klype salt

Rosiner 

 

 

 

Fremgangsmåte 

Smelt smøret i en kjele,  tilsett melk og varm den opp til 37 grader.

 

 

Ta kjelen bort fra platen og tilsett gjær og safranen. Rør til alt er godt blandet.

 

 

Bland de tørre ingrediensene sammen. 

Bland nå det våte med det tørre og elt deigen i noen minutter.

 

 

Dekk deigen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

 

 

Trill deigen til tynne pølser og form dem til lussekatter.

 

 

 

 

 

Legg lussekattene på en bakeplate dekket med bakepapir.

 

Stek lussekattene midt i ovnen på 200 grader i ca.15 minutter eller til de blir gylne.

 

 

شیرینی بە زەعفەران

کەرەستەی پێویست

١ کیلۆ ئارد
١٥٠ گرام ڕۆنی خەست
٢،٥-٣ دەسیلیتر شیر
٥٠ گرام خەمیرە
١ گرام زەعفەران
١ هێلکەی شلقێنراو
٢٠٠ گرام شەکر
نزیکەی ١ کەوچکی چا هێلی هاڕڕاو
کەمێک خوێ
کشمیش بە پێی پێویست

 

 

چۆنیەتی درووستکردنی

سەرەتا ڕۆنەکە بتوێنەرەوە و شیرەکەی تێبکە و گەرمی بکە تا ئەوەندەی بتوانی بوێری پەنجەی تێبخەی

قابلەمەکە لەسەر ئاگرەکە لاببە و خەمیرە  زەعفەرانەکەی تێبکە و جوان تێکی وەردە

  کەرەستە وشکەکەکان تێکەڵی یەکتر بکەو پاشان لەگەڵ گیراوەکە تێکەڵی بکە و کەمێک بیشێلە

هەویرەکە داپۆشە ولە شوێنێکی گەرم دایبنێ تا هەڵدێت

پاشان کەمێک هەویر لوول بدە و هەردوو سەرەکەی بۆ ناوەوە لول بدە و لە هەر سەرەی ١ دەنک کشمیش دابنێ

بیانخە سەر سینی ناو فێڕ و بە لایلۆن دایپۆشە بۆ ماوەی ١٠ دەقیقە

لە کۆتاییدا بە پلەی ٢٠٠ لە ناوەڕاستی فێڕ بۆ ماوەی ١٥ دەقیقە یان تا دەبینی کە برژاون. نۆشی گیان   

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

13.12.2017 kl.14:25

Så godt!

Sirwa og Golalah

14.12.2017 kl.09:46

Victoria Larsen: Tusen takk

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

30, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv