hits

Appelsinkake/کیکی پرتەقاڵ

Det er toppsesong for appelsiner, hva med å imponere med denne gode og saftige appelsinkaken

 

 

 

Ingredienser 

100g appelsinsaft fra ferske appelsiner

1 ss appelsinskall 

250g hvetemel 

4 egg 

150g sukker

2 ts bakepulver 

1 ts vaniljesukker

100g solsikkeolje 

 

 

 

 

Fremgangsmåte 

Formvarm ovnen til 180 grader 

Pisk egg, sukker og vaniljesukker i 5 minutter til eggedosis 

 

 

 

 

 

Så tilsetter du oljen og pisker det litt til

 

 

Så blander du hvetemelet med bakepulveret og tilsetter halvparten av det i røren.

 

 

 

Så tilsetter du appelsinsaften og skallet og rører til alt er godt blandet

 

 

Til slutt tilsetter du resten av hvetemelet og blander det godt inn

 

 

Smør en rund form og hell over røren.

 

 

 

Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter

Pynt kaken med pisket krem og appelsinskall

 

 

 

 

کیکی پرتەقاڵ

کەرەستەی پێویست

١٠٠ گرام ئاوی پرتەقاڵ
١ کەوچکی چێشتخواردن پێستی پرتەقاڵ
٢٥٠ گرام ئارد
٤ هێلکە
١٥٠ گرام شەکر
٢ کەوچکی چا بیکن پودر
١ کەوچکی چا پودری ڤانیلا
١٠٠ گرام ڕۆنی شل

 

چۆنیەتی درووستکردنی

سەرەتا فڕنەکە لەسەر  پلەی١٨٠ داگیرسێنە

  هێلکە و شەکر و پودری وانیلەکە بۆ ماوەی ٥ دەقیقە بە میکسەری کارەبایی لێک بدە

پاشان ڕۆنەکەی تێبکە و کەمێکی تری لێک بدە. دوای ئەوە ئارد و بیکن پودرەکە تێکەڵی یەکتر بکە و نیوەی بکە گیراوەکەوە و کەمێک لێکی بدە. پاشان پێست و ئاوی پرتەقاڵەکەی تێبکە و جوان تێکەڵی بکە

لە کۆتاییدا باقی تری ئاردەکەی تێبکە و لێکی بدە .  قاڵبێکی ٢٠ سم.چەور بکە و گیراوەکەی تێبکە

بە پلەی ١٨٠ لە ناوەڕاستی فێڕ بۆ ماوەی ٣٥-٤٠ دەقیقە بیبرژێنە

2 kommentarer

Victoria Larsen

16.12.2017 kl.09:27

Ser nydelig ut! :-)

Sirwa og Golalah

19.12.2017 kl.09:53

Victoria Larsen: Tusen takk

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

30, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv