hits

Bringebærdrøm/کێکی مارێنگ بە میوەی هەمەڕەنگ

En kjempe god festkake som definitivt imponerer

 

 

 

Ingredienser til bunnene

6 eggehviter 

210g sukker

150g malte mandler

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver 

 

 

 

Ingredienser til sjokoladeeggekremen

150g smør

6 eggeplommer

50g mørk sjokolade

50g lys sjokolade

75g melis

2ss vaniljesukker

 

 

 

Ingredienser til toppen

Pisket kremfløte

Friske bær og frukt

 

 

Fremgangsmåte 

Finn fram 2 runde kakeformer på 23 cm, dekk bunnene med bakepapir og smør begge formene.

 

 

I en ren bolle pisker du eggehvitene til det begynner å skumme så tilsetter du sukkeret og vaniljesukkeret og pisker det videre til stiv marengs.

 

 

 

 

 

Bland bakepulveret med de malte mandlene og vend det forsiktig inn i marengsen.

 

 

 

Fordel marengsen over begge formene og stek dem midt i ovnen på 170 grader i 40 minutter.

 

 

Mens bunnene stekes kan du lage sjokoladeeggekremen.

Smelt smøret en i kjele, ta den bort fra platen og tilsett sjokoladen.

 

 

 

La den stå litt til sjokoladen er smeltet så kan du blande den med en en håndvisp.

 

 

Pisk eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis.

 

 

 

Vend så forsiktig inn sjokoladesmøret i eggedosisen.

 

 

Sett kremen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

 

Sett sammen kaken sånn som vist på bildet 

 

 

 

Avslutt med å toppe kaken med pisket kremfløte og friske bær. 

 

 

کێکی مارێنگ بە میوەی هەمەڕەنگ

سڵاوی خوای گەورەتان لێبێت ئازیزان

بۆ ئەم جارە کیکێکی زۆر بەتاممان بۆ ئامادە کردوون. ئەم کێکە لەبەر ئەوەی ئاردی تێدا نیە زۆر گونجاوە بۆ ئەو کەسانەی کە حەساسی یەتیان بە ئاردی گەنم هەیە. ئێستاش کە لە کۆتا ڕۆژەکانی سەری ساڵی ٢٠١٧ داین دەتوانن ئەم کێکە درووستبکەن و لەگەڵ خۆشەویستان و ئازیزانتان نۆشی بکە 

 

با بێینە سەر کەرەستە و چۆنیەتی درووستکردنی کێکەکە

کەرەستەی پێویستی هەویری کێکەکە

٦ سپێنەی هێلکە
٢١٠ گرام شەکر
١٥٠ گرام بادامی هاڕڕاو
١ کەوچکی چا ڤانیلا
١ کەوچکی چا بیکن پودر

 

کەرەستەی پێویست بۆ ناوەوەی کێکەکە

١٥٠ گرام کەرە (ڕۆنی خەست
٦ زەردێنەی هێلکە
٥٠ گرام شکولادەی تۆخ
٥٠ گرام شکولادەی کاڵ
٧٥ گرام پۆدری شەکر
٢ کەوچکی چێشتخواردن ڤانیلا
١ کەوچکی چا بیکن پودر

 

کەرەستەی پێویست بۆ سەرەوەی کێکەکە

کرێمی کێک
میوەی هەمەڕەنگ

 

چۆنیەتی درووستکردنی

سەرەتا ٢ قاڵبی ٢٣ سانتیمەتری بهێنە و کاغەز بکە ناویانەوە قەراغەکانیان چەور بکە

بە میکسەرێکی کارەبایی سپێنەی هێلکەکان لێک بدە تا کەمێک کەف دەکات. پاشان شەکر و ڤانیلاکەی تێبکە و  لێکی بدە تا مارێنگێکی جوانی لێ دروست دەبێت

پاشان بیکن پودر و بادامە هاڕڕاوەکە تێکەڵ بکە و بیکەرە مارێنگەکەوە و بە هیواشی تێکەڵیان بکە

  گیراوەکە بە سەر هەر دوو قاڵبەکەدا دابەش بکە

لە ناوەڕاستی فێر بە پلەی ١٧٠ بۆ ماوەی ٤٠ دەقیقە بیبرژێنە. تا کێکەکە دەبرژێت دەتوانی کرێمی شکولادەکە ئامادە بکەیت

ڕۆنەکە بتوێنەرەوە و لەسەر ئاگر لای بەرە. شکولادەکە کە بە دەست لەت بکە و تێکەڵی ڕۆنەکەی بکە

کەمێک بە لە ناو ڕٶنەکەدا بمێنێتەوە پاشان بە مەکینەیەکی دەستی تێکی وەردە

  لە قاپێکدا زەردێنەی هێلکە و شەکری ووردە و ڤانیلاکە جوان لێک بدە. پاشان بە هێواشی شکولادە تواوەکە تێکەڵی گیراوەی هێلکەکەی بکە. بۆ ماوەی لانی کەم ٣٠ ددەقیقە کرێمەکە بخە سەلاجەوە

  کاتێک کێکە برژا با سارد ببێتەوە

لە کۆتاییدا بەو شێوەیەی کە لە وێنەکاندا دیارە کێکەکە لەسەر یەک دابنێ و بە کرێمی سپی و میوەی ڕەنگاو ڕەنگ سەرەکەی بڕازێنەوە و نۆشی گیانی بکەن      

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

30, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv