hits

Lam og grønnsaksform/تاسکەباب

En herlig kombinasjon av lammekjøtt og grønnsaker til enhver anledning 

 

 

 

 

Ingredienser 

1/2 kg lammekjøt

Litt hakket løk

1/2 ts gurkemeie 

1 stor tomat (hakket)

2 ss tomatpuré 

1 aubergine 

1 gul squash 

1 grønn squash 

2 poteter

1 stor gulrot 

1 fersk grønn chili 

Salt og pepper

Litt olje

 

 

 

 

Fremgangsmåte 

Brun kjøttet sammen med løken i en kjele, tilsett gurkemeien og stek den litt til.

Tilsett så hakket tomat og hell over 1 liter med kokende vann.

Smak til med salt og pepper og la kjøttet koke under lokk i 30 minutter.

Så tilsetter du tomatpureen og lar den koke videre i 30 minutter til.

Finn fram en ildfast form.

Hell over lammekjøttet og tomatsausen i formen.

Skjær grønnsakene i skiver og fordel dem jevnt i formen.

Dekk formen med aluminiumsfolie og legg den midt i ovnen på 190 grader i 1 time.

Nytes med ris eller nybakt brød 

 

 

 

جۆرێک لە تاسکەباب 

٥٠٠ گرام گۆشتی بەرخ
١ پیوازی ووردکراو
نیو کەوچکی چا زەردەچێوە
١ تەماتەی گەورەی ووردکراو
٢ کەوچکی چێشتخواردن دۆشاوی تەماتە
١ باینجان
١ کولەکەی زەرد
١ کولەکەی سەوز
٢ پەتاتە
١ گێزەری گەورە
١ بیبەری تەڕی تیژ
خوێ و بیبەری ڕەش بە پێی پێویست
کەمێک ڕۆنی شل

 

چۆنیەتی درووستکردنی

لە مەنجەڵیکدا کەمێک ڕۆن گەرم بکە و پیاز و گۆشتەکەی تێبکە و  کەمێک سووری بکەوە

زەردەچێوەکەی تێبکە و کەمێکی تر سووری بکەوە

پاشان تەماتە ووردکراوەکانی تێبکە لەگەڵ ١ لیتر ئاوی کوڵاو. خوێ و بیبەری ڕەشی تێبکە و سەری مەنجەڵەکە بنێوە و با بۆ ماوەی نیو کاتژمێر بکوڵێت

دوای ئەوە دۆشاوی تەماتەکەی تێبکە و نیو کاتژمێری تر بیکوڵینە

فۆڕمێکی تایبەتی ناو فێر یان تاوەیەک بهێنە و گۆشت و سۆسی تەماتەکەی تێبکە

پاشان باقی سەوزەواتەکانی کە ماون تەنک بیانبڕە و چین چین لەسەر گۆشتەکە و لەسەر یەکتریان دابنێ وبە ئاڵیمنیۆمی تایبەتی خواردن دایپۆشە و لە ناوەڕاستی فڕن دایبنێ بە پلەی ١٩٠ بۆ ماوەی ١ کاتژمێر

دوای ئەوە ئامادەیە و هەروا لەگەڵ نان یان لەگەڵ برنج نۆشی بکەن

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

31, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv