hits

Pasta med spinat og champignon/پاستایەکی بەتام بە سپیناغ وکارگ

En deilig pastarett med kremet fløtesaus

 

 

 

 

 

Ingredienser 

200-300g pasta

250g champignon delt i skiver

200g spinat

250-300g fløte

1 liten hakket løk

1 fedd hakket hvitløk

Salt og pepper

Litt olje

 

 

 

Fremgangsmåte 

Kok pastaen som anvist på pakken 

Varm oljen i en kjele, tilsett Champignonen dryss over litt salt og la det steke litt.

 

 

Så tilsetter du hakket løk og hvitløk og lar det surre med i ett par minutter.

 

 

Tilsett så spinaten, etter noen minutter tilsetter du fløten i 2 omganger.

 

 

 

Smak til med salt og pepper og la det koke i noen minutter under stadig omrøring.

 

 

Til slutt blander du den kokte pastaen med fløtesausen.

Nytes som den er 

 

 

پاستایەکی بەسوود و بەتام بە سپیناغ وکارگ

ئەم خواردنە بۆ گۆشتنەخۆرەکان  زۆر گونجاوە. خوارددنێکی زۆر بەسوودە و بە کاتێکی زۆر کەم ئامادە دەبێت

کەرەستەی پێویست

٢٠٠-٣٠٠ گرام پاستا
٢٥٠ گرام کارگی وورد کراو
٢٠٠ گرام سپیناغی وورد کراو بەأام زۆر وورد نا
٢٥٠-٣٠٠ گرام خامە
١ پیوازی ووردکراو
١ دەنک سیری ووردکراو
خوێ و بیبەری ڕەش
ڕۆنی شل
ئاو

چۆنیەتی درووستکردنی

سەرەتا  ئاو و کەمێک ڕۆن و خوێ بکە مەنجەڵێکەوە و لەسەر ئاگرێکی مامناوەند با ئامادە بێت بۆ پاستاکە

پاشان کەمێک ڕۆن بکە تاوەیەکەوە و کارگەکانی تێبکە و کەمێک خوێی پێ بکە. لەسەر ئاگرێکی کەمێک زۆر سووریان بکەوە

پیواز و سیرەکەی تێبکە و با کەمێک بەیەکەوە سوورببنەوە 

دوای ئەوە سپیناغەکەی تێبکە و تێکی وەردە هەر کە سپیناغەکە نیشت و کەمی کرد خامەکەی بە دوو جار تێبکە و لەسەر ئاگرێکی هێواش جار جارە تێکی وەردە . خوێ و بیبەری تێبککە و تامی بکە ئەگەر سپیناغەکە بۆنە کاڵەکەی نەما ئەوا ئامادەیە

لە کۆتاییدا پاستاکە بکوڵینە و بیپاڵێوە. پاستاکە بکە قاپێکەوە و تێکەڵی سپیناغ و کارگ و خامەکەی بەسەردا بکە و نۆشی بکەن  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

31, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv