hits

Luftige fine rundstykker/سەمونی نەرم و بەتام

Super gode fine rundstykker til frokostbordet 

 

 

 

 

Ingredienser

1,5 -1,8 dl lunkent vann

1 ts tørrgjær 

3 ts sukker

1 ts salt

3 ss tørrmelk

1 egg

300 g hvetemel 

60 g romtemperert smør

 

 

 

Fremgangsmåte 

Bland vann, gjær, salt, sukker, tørrmelk og egg sammen i en bolle. Pisk det lett med en gaffel.

 

 

 

Tilsett så hvetemelet og rør i noen minutter.

 

Deigen er veldig klissete.

 

Til slutt smuldrer du inn smøret og knar deigen sammen i 5-10 minutter. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

 

 

 

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

 

Form så deigen i passe store rundstykker og la disse etterheve i 15 minutter.

Pensle dem med egg eller melk og stek rundstykkene midt i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.

Nytes best nystekt 

 

 

سەمونی نەرم و بەتام

سڵاوی خوا لە ھەموو لەیەکتان بێ ئازیزان. ئەمجارەش   ھاتینەوە خزممەتان بە جۆرێک سەموونی زۆر نەرم

 

 

کەرەستەی پێویست

١،٥-١،٨ دێسیلیتر (واتە ١٥٠-١٨٠ گرام )ئاوی شلەتێن

١کەوچکی چا خەمیرەی ووشک

٣ کەوچکی چا شەکر

١ کەوچکی چا خوێ

٣ کەوچکی چێشت شیری ووشک

١ ھێلکە

٣٠٠ گرام ئارد

٦٠ گرام ڕۆنەکەرە (پێشتر لە ھەوای ژوور دایبنێ با نەرم ببێتەوە

 

 

چۆنیەتی درووستکردنی

لە قاپێکدا ئاو،خەمیرە،خوێ،شەکڕ،شیری ووشک و ھێلکەکە بە چنگاڵ\ چاتاڵێک تێکەڵ بکە

پاشان ئاردەکەی تێبکە و چەند دەقەیەک تێکی وەردە

ئەم جۆرە ئاردە شلە و بە دەستەوە دەنوسێ توڕە مەبن :) ،پاشان بە دەست ڕۆنەکە وورد بکە و   تێکەڵی ئاردەکەی بکە و ٥-١٠ دەقە بیشێلە. دەتوانی ھەویرشێل بەکاربھێنی کاتێ کەمتر دەوێ

 ھەویرەکە داپۆشە تا ھەڵدێت. پاشان بیانکە بە چەند ھەندگوتکێک و لەسەر سینی بە کاغەز داپۆشراودا دایانبنێ  بۆ ماوەی ١٥ دەقە

لە کۆتاییدا دەتوانی  ھێلکە یان شیری لێ بدەیت و لە ناوەڕاستی فێڕ بە پلەی ٢٠٠ بۆ ماوەی ٢٠-٢٥ دەقە بیانبرژێنە. گومانی تێدا نی یە بە گەرمی تامی خۆشترە

نۆشی گیان

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

03.02.2018 kl.21:19

Ser kjempe gode ut! :-)

Sirwa og Golalah

06.02.2018 kl.19:34

Victoria Larsen: tusen takk

Skriv en ny kommentar

Sirwa og Golalah

Sirwa og Golalah

31, Lørenskog

Velkommen til vår matblogg :) Vi som står bak denne bloggen heter Golalah og Sirwa, to søstre opprinnelig fra kurdistan men bosatt i Norge siden 1998. Til daglig jobber Golalah som tolk og Sirwa som bioingeniør. Vi har vokst opp i en kultur/familie hvor det er vanlig å bruke flere timer på kjøkkenet. Vi elsker å lage mat. Så interessen for matlaging har alltid vært der. Tanken bak denne bloggen er å samle alle oppskriftene på et sted og ikke minst inspirere andre. Vi har ikke noe begrensning på hva vi lager. Så her vil du finne oppskrifter på alt fra middager til bakst, dessert, drinker osv.. Er du innom bloggen, så setter vi stor pris på dine kommentarer om det er ros eller ris. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på eller noe du vil at vi skal lage :) Kontakt oss på : homecooking.gs@gmail.com ەخێربێن بۆ ماڵپەڕەکەمان ئێمە، گوڵالە و سروە، دوو خوشکین خەڵکی ڕۆژهەڵاتی کوردستانین و لە کۆتایی یەکانی ساڵی ١٩٩٨ ەوە لە ووڵاتی نۆورێژ دەژین. سەرەڕای سەرقاڵبوونمان بە ژیان و کاروباری ڕۆژانەی خۆمان، حەز و خولیای چێشتلێنان و خواردن دروستکردنمان هەیە. ئێمە پێشتر کە لە ولاتی خۆمان بوین و ئێستاش چەند ساڵیکە لە ئەوروپا دەژین کەم تا زۆر شارەزایی و ئاشنایەتیمان لەسەر فەرهەنگی میوانداری و خواردن دروست کردن بە گشتی لەو دوو کۆمەڵگەیەدا پەیدا کردووە. مەبەستی سەرەکی ئێمە لە کردنەوەی ئەم ماڵپەڕە کۆکردنەوە و سەرلەنوێ بڵاوکردنەوەی چۆنیەتی لێنان و دروستکردنی چێشت و خواردن و خواردنەوەکانە. ئەو خواردن و خواردنەوانەی ئامادەیان دەکەین و بڵاویان دەکەینەوە، بەرهەمی ئەزموونی بنەماڵەیی و حەز و خولیای خۆمانە بۆ کۆکردنەوە ی چۆنیەتی خواردن و خۆراک لە نۆروێژ و ووڵاتی خۆمان،کوردستان. هیوادارین بتوانین ئەو زانیاریانەی ئێمە لەم بارەیەوە دەیزانین، بە شیوەیەکی ئاسان و ڕەوان بە ئێوەی بەڕێزی بگەیەنین. ئومێدەوارین زانیاری و کارەکانمان کەڵکی بۆ ئێوە هەبێت و ئێوەش بە سەرنج و تێبینی و ڕەخنە و ڕێنوێنییەکاانتان ماڵپەڕەکەمان دەوڵەمەند بکەن. ئەگەر ئێوەی خۆشەویستیش پێشنیاری دروستکردنی خواردنێک یاخود خواردنەوەیەکتان هەیە،بیفەرموون و ئێمەش بە پێێ توانا و بوار ئامادەیان دەکەین. سەرکەوتوو بن

Kategorier

Arkiv